tiistai 16. heinäkuuta 2013

Leppoisaa lomaruokaa: quesadilla grillissä

Lomalla en kokkaa keittiössä vaan makaan auringossa hyvän kirjan kanssa. Ruoanlaitto on siirtynyt ulos, samoin tietenkin syöminen.  Tiskikone on ainoa joka työskentelee sisätiloissa niin kauan kun lämpötilat pysyvät yli kahdenkymmenen.

Quesadilla on juustolla ja muilla suolaisilla täytteillä täytetty vehnä- tai maissitortilla. Alkuperältään meksikolainen ruoka on saanut nimensä espanjankielen sanasta queso (juusto), sanoo Wikipedia.

Sellaisen päätin tänään kasata jämävihanneksista ja -juustoista, mukaan katkikset pakkasesta tilaa viemästä.

Yleensä quesadilla taitellaan, mutta minun versiossani se jätetään auki. Hela hoito kypsennetään grillissä folion päällä, kansi kiinni.  Juusto sulaa,  vihannekset kuumenevat mutta eivät kypsy liikaa ja herkullinen grillin maku tarttuu ruokaan.

Tämä on täydellistä pikaruokaa, valmisteluineen (pilkkomiset, kasaaminen) menee parisenkymmentä minuuttia.

Täytteeksi käy mikä vain kypsä liha, kala tai äyriäiset sekä vihannekset makusi mukaan.  Mausteeksi riittää mustapippuri, varsinkin jos käytät maukkaampia kypsytettyjä juustoja.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ensimmäiset sienet suoraan pannulle

Loma alkoi mukavasti kun metsästä löytyi sekä tatteja että kantarelleja.  Pieniä olivat, nukkekotikokoa, mutta maku oli kohdallaan.

Paistoin ne muhennokseksi ja keitin kaveriksi muutaman uuden perunan, jolle annoin lisämakua grillissä.

On siellä kuvan ulkopuolella muutama perus-pikkubratwursti lihaisuutta tuomassa. 

Ja ai niin: siellä metsässä söin alkupalaksi varmaan puoli litraa metsämansikoita.  Nyt on kesä just sitä: täydellistä.