lauantai 5. joulukuuta 2015

Monen tunnin kanapata


Jos on aikaa, kannattaa tehdä pataruokaa.  Pääset helpolla  - vähän pilkkomista ja joskus vähän ruskistamista, uuni hoitaa loput.

Lehdissä pataruokaohjeiden yhteydessä puhutaan aina reippaasta ulkoilusta, mutta ajan voi käyttää vaikka sohvalla makoiluun ja hyvän kirjan lukemiseen, - tai päikkäreihin kuten minä tänään.

Kana-paprikapata
Neljälle

Tarvitset kannellisen kattilan.

900g broilerin suikaleita
2 sipulia
1 valkosipuli
4 punaista paprikaa
1 prk smetanaa
1 prk tomaattipyrettä
1 Aurajuustokolmio
2 dl kermaa
Suolaa, mustapippuria
Uuni 150C kiertoilma / 170C normaali

1. Ruskista suikaleet, laita pataan
2. Kuori ja paloittele sipulit, pataan, sitten sama  paprikoille
3. Lusikoi päälle smetana ja tomaattipyree
4. Murenna juusto kasan päälle ja lorauta perään osa kermasta.
5. Laita kattila uuniin tunniksi, kansi päällä.
6. Tunnin kuluttua ota uunista sen verran että lorautat lopun kerman joukkoon ja  sekoitat sisällön kunnolla.
7. Anna hautua vielä tunti kannen alla. Pata saa olla uunissa olla pidempäänkin, minulla oli kolme tuntia.

Lisukkeeksi käy riisi tai perunat.

Uudelleen lämmitettäessä maku paranee,  mikäli siitä nyt jää mitään toiselle kerralle.

2 kommenttia: