torstai 28. syyskuuta 2017

Jauhelihapihvit kuin silloin ennen


Miten sinä teet jauhelihapihvit?Sekoitatko joukkoon korppujauhoja tai sipulikeittojauhetta? Entä teetkö kastikkeen? Itse vai puolivalmisteesta, kermalla, kermankaltaisella vai pelkkään veteen? Laitatko sipulia vai jätätkö ilman?

Tapoja on varmaan yhtä monta kuin tekijääkin. Tässä äidiltäni opittu, se paras ohje, tietenkin:

Jauhelihapihvit

Paistijauhelihaa
Sipulia
Voita paistamiseen
Kermaa
Suolaa
Valkopippuria
  • Ruskista sipulirenkaat pannulla voissa ja pienessä sokerimäärässä.
  • Litistä jauhelihasta käsien välissä ohuet pihvit. Älä puristele liikaa ettei liha sitkisty.
  • Ruskista pihvit tuimalla lämmöllä. Saavat jäädä hieman raaoiksi sisältä.
  • Laita sipulit uunipannuun. Jos teet useassa erässä, huuhtele paistinpannu välillä pienellä vesimäärällä ja kaada se uunipannuun.
  • Laita sipulit pihvien päälle.
  • Lorauta sekaan kermaan, suolaa ja valkopippuria.
  • Anna hautua uunissa puolisen tuntia, noin 180C.


Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti