sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Härkäpapugranola-pikasämpylät


Leppoisaan sunnuntaiaamuun kuuluu mitä milloinkin sen mukaan mitä tekee mieli - sehän on osa leppoisuutta. Tänään heräsin hyvin nukun yön jälkeen ja päätin leipoa pikasämpylöitä.. Näiden etuna on leivinjauhe, jolla kohotus tehdään hiivan sijaan. Aikaa ei kulu veivaamiseen eikä nostattamiseen. Jos apuna on yleiskone, valmistus on mutkatonta kuin soutaminen. 

Jauhoista osan voi korvata grahamjauhoilla. Taikinaan voi tietenkin lisätä oman maun mukaan vaikka mitä: siemeniä, pähkinöitä tai rusinoita. Minä käytän härkäpapugranolaa, joka mielestäni toimii loistavasti sämpylöissä. Se ei ole makeaa,  ja se pitää koostumuksensa taikinassa.

Härkäpapugranola-pikasämpylät 

18-20 sämpylää

11 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl härkäpapugranolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
5 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl hunajaa

Uuni 200C

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään
  2. Lisää nesteet
  3. Sekoita, älä vaivaa. 
  4. Ota kahdella ruokalusikalla palluroita pellille. 
  5. Voitele vedellä tai munalla
  6. Paista 15 min



Nauti lämpimänä voin kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti