Jo jonkun aikaa tätä herkkua on tarjottu ravintoloissa leivän kaverina. Useimmiten leipä on kadonnut korista aika nopeasti, niin hyvää paahdettu voi on.
Helposti tuota tekee kotonakin. Ainoa ongelma oikeastaan onkin, että miten pitää syöntimäärä kurissa.
Kun paahdat voita, ole tarkkana ettei se pala. Hetki ruskeasta kärähtäneeseen menee lähes silmänräpäyksessä. Laita paahdettu sula voi jääkaappiin ja sekoita säännöllisesti jotta siitä muodostuu kuohkeaa. Ravintola Groteskissa selittivät, että paahdettu voi kuohkeutetaan erityisellä laitteella (nimi ei jäänyt mieleen), mutta kotikeittiössä pärjää sekoittamalla voita säännöllisesti.
Lisää loppuvaiheessa joukkoon hieman sormisuolaa ja maistele. Jos paahteisuus on turhan voimakasta, laimenna lisäämällä joukkoon tavallista voita.
Minusta tämä maistuu paremmalta tumman leivän kanssa (saaristolaisleipä, ah!).
Mmm...tätä pitää joskus testata!
VastaaPoistaSuosittelen! Vie kielen mennessään. :-)
VastaaPoista