sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Härmän Ratin luomulounaalla


Useimmiten nautin arkilounaan työpaikan ruokalassa, jossa onkin kelpo ruokaa. Etäpäivinä teen jotain nopeaa eikä välttämättä aina niin kelpoa kotikeittiössä. Nyt minulla oli mahdollisuus lähteä maistelemaan lounastarjontaa jota ei vielä kovin usein ole tarjolla: Härmän Ratin lähes sataprosenttisen luomua noutopöytää.

Viehättävässä, alunperin Alahärmästä tuodussa talossa Järvenpäässä toimivat Härmän Rati näyttää juuri sellaiselta paikalta, jossa mielelläni kävisin useamminkin. Vanhat koulutaulut seinillä, valoisa, rauhallinen tunnelma ja erittäin kutsuvan näköinen pöydällinen herkkuja!



Iänikuisten jäävuorisalaatti-kurkku-tomaatti -tarjoamusten sijaan purkeista ja purnukoista löytyi niin hyviä alkuruokia, että meinasi mennä vain huokailuksi. Sitruunalla maustettu linssisalaatti, ruisleipä omasta mustaherukkasiirapista ja vaalea spelttileipä, voita päälle. Slurps. Mutta parasta mitä alkupalapöydästä löytyi, oli hernepyree. Olisin ihan kepoisesti voinut nappasta purkin kainaloon ja juosta ulos lusikoimaan koko satsin suuhuni. Pienellä suostuttelulla sain Härmän Ratin ravintoloitsijan Juha Ollilan antamaan ohjeen. Nopeasti siis kauppaan niin kauan kuin tuoreita herneitä vielä on tarjolla, vaikka saahan tuon tehtyä myös pakastetuista.



Hernepyree 

300g tuoreita tai pakastettuja herneitä
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1-2 tl suolaa
sokeria
valkopippuria

Aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella massaksi.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa tai kauho suoraan purkista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti