lauantai 7. toukokuuta 2016

Grillattu pizza



Tänä vuonna avasin grillikauden jo helmikuun lopulla, mutta vauhti sen kun kiihtyy kun ilmat lämpenee. Enää ei riitä viikonlopun pikainen broilerinrinta, vaan teen myös vaativampia ja/tai monipuolisempia aterioita sekä käytän kaasugrillin lisäksi myös hiiltä tai savustusta. 

Pizzakin maistuu paremmalta grillin tuoksussa kypsyessään. Peruspohjataikinan kun muotoilee käsin litteäksi  ja levittää hyvin öljytylle ritilälle, niin kypsyminen tapahtuu hetkessä. Täytteet kannattaa valmistella valmiiksi ja ottaa vierelle siten että kun pohjan kääntää niin ne voi heittää pohjan päälle kypsymään. 

Kuvan pizzassa käytin ranskankerma-chili-katkarapu -mössöä, johon juustoraaste (emmental) oli sekoitettu; mausteena tietenkin suola & pippuri. Lappasin soosin paistuneelle pohjalle ja annoin kypsyä grillin kansi kiinni, jotta savu ei pakene taivaalle. Viimeistelin ennen tarjoamista sitruunaöljylorauksella. 

Maku oli kohdillaan. Täyte kyllä valui reippaasti sormille, ensi kerralla veitsellä ja haarukalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti