torstai 22. maaliskuuta 2012

Cole slaw - perinneherkku uudesta maailmasta

Amerikkalainen ruokakulttuuri on rikasta ja täynnä mainioita herkkuja; paljon, paljon muutakin kuin pizzaa ja hampurilaisia. Cole slaw tulee vanhasta hollanninkielisestä sanasta koolsla, joka tarkoittaa kaalisalaattia. Cole slawta syödään muodossa tai toisessa ympäri jenkkejä, mutta ymmärtääkseni siitä pidetään erityisesti eteläisissä valtioissa. 

Tilasin jokunen vuosi sitten USAn Amazonista käytettynä (painos loppunut) iki-ihanan keittokirjaklassikon America the Beautiful Cookbook. Se saapui minulle eräänä aurinkoisena päivänä juuttisäkissä. Oikeasti! Tai no, säätä en kyllä muista.

Jos ette saa kirjaa käsiinne (voi löytyä joistain kirjastoista), niin alla olevan reseptin lisäksi variaatioita löytyy täältä.

Ystävä pyysi tätä reseptiä, joten voin rehellisesti sanoa että yleisön pyynnöstä, olkaa hyvät:

Cole slaw

6-8 hlölle

750 g valkokaalia ohuina suikaleina (esim. juustoraastimella)
1 iso porkkana, raastettuna (isompi reikäinen, ei sitä pientä nyhryä)
1/2 vihreää chilipaprikaa (tuoretta siis), pieneksi silputtuna
1 pieni sipuli, pieneksi silputtuna
250 ml majoneesia
60 ml ranskankermaa
2,5 tl Dijon-sinappia
pienen pieni ripaus kuivattua chiliä (ei tosiaan kannata liioitella!)
3-4 rkl lihalientä
suolaa
mustapippuria

  1. Sekoita vihannekset keskenään.
  2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, mausteet. 
  3. Ohenna lihaliemellä. Ole varovainen ettei tule liian vetistä.
  4. Kaada vihannesten päälle, sekoita hyvin. 
  5. Anna maustua kylmässä ainakin tunti. 

Toimii tosi hyvin hampurilaisten kaverina.


1 kommentti:

  1. Cole slaw on hyvää. Meillä se on noussut yhdeksi suosikkisalaatiksi, ja sitä tehdään kesäaikaan usein grilliruokien lisukkeeksi.:)

    VastaaPoista