tiistai 18. toukokuuta 2010

Vihreä parsa grillissä sihisi


Paljastan nyt salaisuuden, koska jotain näin hyvää ei saa ihminen pitää vain itsellään. Vihreä parsa on grillattuna paljon, paljon maukkaampaa kuin keitettynä. Itse asiassa se on aivan helvetin hyvää!

Grillaus tuo tankoihin oman ihanan arominsa, eikä rapeus katoa mihinkään. Tarkoitan tietenkin hiiligrilliä tai kaasugrilliä jossa on kivet mukana. Trendikäs pelkällä kaasulla toimiva teräsrohjake on Wagnerin sanojen mukaan vain pellegrilli.

Parsoja kannattaa vahtia grillauksen ajan. Ne ruskistuvat nopeasti mutta liikaa kypyessään menettävät rapeutensa. Arvioisin että kymmenen kappaletta ruokailijaa kohden on hyvä määrä jos on kyse pääruoasta. Ja ole tarkkana oman osuutesi kanssa, saattavat hävitä kaverin suuhun!


Grillattu parsa

10 tuoretta vihreää parsatankoa per ruokailija (eläkä keitä niitä!)
Rypsiöljyä
Sormisuolaa
Mustapippuria

 • Laita grilli kuumenemaan.
 • Huuhtele parsat ja leikkaa juuren kova pala pois.
 • Aseta parsat lautaselle, kaada päälle öljyloraus ja pyörittele tangot siinä.
 • Jauha päälle pippuria ja ripottele suolaa.
 • Grillaa kunnes kauniin tummia muttei palaneita.
 • Aseta tarjolle sormisuolan ja lisäpippurin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Grillailin myös parsoja viime viikonloppuna, samalla metodilla kuin sinä. Lisäksi kokeilin kiepauttaa parsat pekoniin. Ah, se vasta maistuikin. Jos sattuu siis peksusta tykkäämään. :)

  VastaaPoista
 2. Tusla: erinomainen idea, täytyy kokeilla. Pekonihan maistuu grillissä mahtavalta. Olet varmasti kokeillutkin pekoniherkkusieniä, sisällä mustaa Koskenlaskijaa. Alkaa sylki valua ja on vasta aamutuima! :-)

  VastaaPoista