keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Länsi-Intian broileri ja hapan appelsiinimojo

Mitä tehdä kun aurinko paistaa lämpimästi ja grilli seisoskelee odottavaisena pihan nurkassa? No otetaan esille Suuri Grillauskirja! Tämän kesän tavoitteena on grillata muutakin kuin perusporsaanleikettä, ja siihen tämä kirja on omiaan.

Tämän broilerin voi maustaa juuri niin tuliseksi kuin haluaa valitsemalla lisättävät chilipaprikat oman tulisuus-maun mukaan. Itse en välitä polttavasta, joten käytin niitä normaaleja punaisia chilipaprikoita. Mojo-kastike muuten sopisi yhtä hyvin vaikka porsaallekin, kannattaa kokeilla ainakin sitä!

Ohjeet neljälle.

Tulinen broilerin rinta
4 broilerin rintaa
5 rkl sinappia
4 (Scotch Bonnet) chilipaprikaa siistittyinä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl curry-jauhetta
3 shalottisipulia
sormisuolaa
mustapippuria
  • Sekoita aineet kulhossa ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella.
  • Lusikoi soosi lihoille niin että ne peittyvät joka puolelta. 
  • Peitä ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi. 
  • Grillaa keskilämmöllä kunnes liha on täysin kypsää.
  • Tarjoa mojon kanssa.

Appelsiinimojo
2 appelsiinin mehu (n 2,4 dl)
5 rkl viinietikkaa
5 rkl öljyä
2 rkl tuoretta oreganoa karkeaksi silputtuna
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 rkl hienonnettua chiliä (chilin tulisuus makusi mukaan)
sormisuolaa
mustapippuria
  • Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan kunnes kanat ovat kypsiä.
Laita kastike tarjolle lihojen kanssa. Kukin voi itse lusikoida haluamansa määrän kanan päälle.

Jälkihuomautus: kokeilin yli jäänyttä mojoa voileivälle: reissumies, philadelphiaa, avocadoa, salaattia, tomaattia, kaiken päälle mojoa. Melkein parempää tässä kuin kanan kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti