Tämän broilerin voi maustaa juuri niin tuliseksi kuin haluaa valitsemalla lisättävät chilipaprikat oman tulisuus-maun mukaan. Itse en välitä polttavasta, joten käytin niitä normaaleja punaisia chilipaprikoita. Mojo-kastike muuten sopisi yhtä hyvin vaikka porsaallekin, kannattaa kokeilla ainakin sitä!
Ohjeet neljälle.
Tulinen broilerin rinta
4 broilerin rintaa
5 rkl sinappia
4 (Scotch Bonnet) chilipaprikaa siistittyinä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl curry-jauhetta
3 shalottisipulia
sormisuolaa
mustapippuria
- Sekoita aineet kulhossa ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella.
- Lusikoi soosi lihoille niin että ne peittyvät joka puolelta.
- Peitä ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi.
- Grillaa keskilämmöllä kunnes liha on täysin kypsää.
- Tarjoa mojon kanssa.
Appelsiinimojo
2 appelsiinin mehu (n 2,4 dl)
5 rkl viinietikkaa
5 rkl öljyä
2 rkl tuoretta oreganoa karkeaksi silputtuna
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 rkl hienonnettua chiliä (chilin tulisuus makusi mukaan)
sormisuolaa
mustapippuria
- Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan kunnes kanat ovat kypsiä.
Jälkihuomautus: kokeilin yli jäänyttä mojoa voileivälle: reissumies, philadelphiaa, avocadoa, salaattia, tomaattia, kaiken päälle mojoa. Melkein parempää tässä kuin kanan kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti