tiistai 31. heinäkuuta 2012

Grillatut kesäkurpitsäviipaleet


Viime viikonloppuna olimme ystävien luona istumassa iltaa. Upeaa salamashowta katsellessamme emäntä valmisti pienen loppuillan hiukopalan grillatuista kesäkurpitsan viipaleista. P. kertoi tutustuneensa kyseiseen herkkuun parin viikon takaisella Bulgarian matkallaan.

En tiedä onko tämä yleinenkin grilliherkku myös Suomessa, mutta itselleni oli ihan uusi tuttavuus. Rapeaksi paahtunut kuorrute, kesäkurpitsan lempeä maku ja tujakka valkosipuli ovat silmiäpyörittävä makukokemus.  Herkku ei vaatinut lisukkeeksi mitään muuta kuin valkosipulilla maustettua jugurttia. Näitä oli heti saatava lisää joten valmistin pari annosta eilen illalla. Kaveriksi tein tsatsikia. Olkaa hyvät ja kokeilkaa tätä itse!

Grillatut kesäkurpitsan viipaleet

1 Kesäkurpitsa
1 dl korppujauhoa
1 muna
mustapippuria, suolaa

  • Viipaloi kesäkurpitsa reilun puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, esim. neljä viipaletta per ruokailija. 
  • Sekoita munan rakenne rikki.
  • Kaada korppujauho lautaselle, sekoita joukkoon mausteet. 
  • Kiepauta viipaleet munassa, sen jälkeen korppujauhossa.
  • Grillaa kunnes ovat kauniin värisiä.

Tsatsiki

2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 kurkkua raastettuna ja valutettuna (esim. siivilässä valuu hyvin)
3 valkosipulin kynttä puristettuna (kynsien määrä oman maun mukaan)
mustapippuria
ripaus suolaa ja sokeria

  • Sekoita aineet yhteen, anna makujen asettua jääkaapissa grillaamisen ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti