sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Ei mitään mätää Tanskanmaalla - pelkkiä herkkuja

Viikonloppumatkalla  Kööpenhaminaan oli kaksi tavoitetta: käydä Tivolissa ja syödä hyvin. 

Suunnitelmat toteutuivat siltä osin kuin oli tärkeää ja muilta osin olimme erittäin tyytyväisiä kakkosvaihtoehtoon. Jälkimmäinen koskee lähinnä lauantai-iltaa, jolloin aikomuksemme oli syödä hyvin jossain Tivolin ihanista ravintoista. Yllättäen väkeä oli niin että portit pullistelivat ja joka ruokapaikan ovella oli kymmenien ihmisten jono. "Tyydyimme" Juicy Burger -hampurilaisiin joita komeat nuoret miehet vauhdilla paistoivat pienessä kioskissa. Burgerit olivat erinomaisia ja maistuivat niin hyviltä viileässä talvi-illassa että eihän siinä muistanut edes kuvia ottaa. 

Ulkomailla vieraillessa pitää aina maistella paikallisia herkkuja ja erikoisuuksia. Tällä kertaa hotellishuoneeseen kannettiin iki-ihanaa inkiväärijuomaa (ei lisäaineita, hyvä maku); perunalastuja sinisestä perunasta (liian vähän suolaa, jäi syömättä); suklaalla päällystettyjä lakupaljoja jotka oli kieritelty salmiakkijauhossa (herkku!) sekä - aah!!! - salmiakkipusuja. 
Ihania, ihania salmiakkipusuja! Pus pus näitä lisää.


Blå Planeten jättiakvaariossa meni puoli päivää. Kaikkien kalojen tuijottelu sai vatsan hiukomaan, eikä paikan ravintola tuottanut pettymystä. Kivilevyllä tarjoiltu fish 'n' chips oli herkullinen. Pöydän pinta oli mustaa kumia joten astiat eivät kalahdelleet - design meets arkipäivän - vain Tanskassa. Heurekassa voisivat ottaa oppia sekä ravintolan sisustuksesta että ruoan tasosta. Mutta mitä olikaan tuo valkoinen jauhe perunoiden päällä? Hieman kirpeää, muutoin en makua tunnistanut.Karamelliomenoita! Nämä tulivat aikoinaan tutuksi Aku Ankasta. 


Enpäs tiennyt että ruusukaali kasvaakin näin - tai että siitä saa upeita istutuksia Euroopan upeinpaan huvipuistoon.

Kylpykuulia? Puuteria? Ei vaan lakritsia. Lakuja suklaakuorrutuksella ja kultapölyssä kieputeltuina. Kaupan oli myös salmiakkikastiketta makeana ja suolaisena versiona. Kyllä, ostin molempia. 


Haloo Fazer, Panda, Brunberg!!! 
Kopioikaa hyvä idea ja kehittäkää edelleen - luksussalmiakkiputiikit kentälle ja Stockmannille!

2 kommenttia:

  1. Oi, Köpis on ihana! Ja mitä herkkuja oletkaan bongaillut. Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  2. Ooh salmaripusuja! Ja noita kultapalleroita ihailin Köpiksen kentällä, voi miksi en ostanut, nyt ketuttaa..

    Ihanaa viikkoa. <3

    VastaaPoista