torstai 2. helmikuuta 2012

Ankankoipipata

Tammi-helmikuun pakkaskelit ovat kuin luotuna pataruoille. Pitkään hautuneet tuoksuvat ateriat valmistuvat sen suuremmin vahtimatta uunissa samalla kun kokki kirmaa nietoksissa pakkasen puremin poskin - tai makaa sohvalla ja katselee sisustusohjelmien uusintoja. Kukin tyylillään. 

Avainjuttujahan ovat pitkä haudutusaika ja uunin mieto lämpö, eikä niistä kannata lipsua. Leppoisassa löylyssä lihan sideaineet sulavat liemeen ja siitä tulee haarukoitavan pehmeää. Maut saavat muhkeutta jota pikawokkailusta puuttuu.

Kaiken lisäksi pata valmistuu pienellä työmäärällä. Normityörupeama on tämä: pilko ainekset, lado pataan, ruskista lihat ja kaada päälle liemi & mausteet.

Ankkapata
2:lle


2 ankankoipea
1 fenkoli
4 perunaa
2 porkkanaa
4 valkosipulia (kiinalaisia yksikyntisiä)
4-6 shalottisipulia
2 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
10 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
Reilusti kuivattua timjamia tai nippu tuoretta
suolaa

Uuni 150C

  • Ruskista koivet, jätä lautaselle lepäämään.
  • Kuori ja paloittele vihannekset, lado pataan.
  • Kaada päälle liemi ja viini, heitä joukkoon mausteet. Jos käytät tuoretta timjamia, voit sitoa sen nipuksi joka on helppo ottaa pois tarjoiluvaiheessa.
  • Asettele kaiken päälle ankankoivet
  • Laita kansi padalle, pata uuniin kahdeksi tunniksi. Lähde kirmaamaan hangille. Pipo päähän!
  • Lopuksi ota kansi pois, 30 min

Tarjoile leivän ja juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti