torstai 20. kesäkuuta 2013

Pieleen meni eli litteät raparperikuppikakut


Oletteko huomanneet, että kukaan ei enää puhu muffineista. Nyt tehdään vain kuppikakkuja. Onko ero sinulle selvä? Minulle se ei ollut, joten tutkin asiaa.

Selkein ero on, että kuppikakuissa on kuorrutus. Muffinissa on kyse kokonaisuudesta, usein ilman kuorrutetta mutta yhtä hyvin sen kanssa. Muffini voi olla myös suolainen tai muutoin "terveellinen".

Asiaosuus sikseen. Minulla sekä muffinit että kuppikakut epäonnistuvat aina. Jostain syystä ne painuvat kasaan uunista otettaessa. Ja tämä tapahtuu, vaikka niitä valmistaessani seuraan tar-kal-leen ohjeita. Siitä huolimatta tuloksena on surkea joukko leivonnaisia jotka näyttävät siltä kuin joku olisi istunut niiden päälle.

Hesarissa oli kiva ohje raparperikuppikakuista. Suosittelen kokeilemaan. Ne ovat herkullisia. Toivottavasti onnistut paremmin kuin minä.

3 kommenttia:

  1. Metallivuoassa tulee monesti parempia ku paperisessa. Laittaa vaikka paperivuoan metallivuokaan ja siihe taikina. Ainaki ite ollu huomaavinani että kohoaa sitte paremmin. :D t. Joku satunnainen ohikulkija

    VastaaPoista
  2. Tulin tätä kommentoimaan, kun itselläni syntyi sellainen pakkomielle raskausaikana saada aikaan täydellisiä muffineita (kuin myös täydellisiä mokkapaloja). Raivoisan kuukkeloinnin jälkeen löysin toimivan vinkin amerikkalaisilta sivustoilta. Laita muffinit kuumaan uuniin (220) ja laske 10 min jälkeen alempaan lämpöön. Tuo kuumuus saa munan valkuisaineet reagoimaan ja muffinit kohoaa. Lisäksi laitan surutta sekaisin soodaa ja leivinjauhetta yht. pari tl. Muffinit näyttää nykyään kaupan muffineilta ja maistuu vielä paremmilta :) Tällä reseptillä teen, paitsi laitan suklaan paloina, en rouheena: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/67898/Amerikkalaiset%20suklaamuffinssit/ Terv. se entinen kollegasi

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä vinkistä! Aion varmasti kokeilla. :-)

    VastaaPoista