maanantai 10. kesäkuuta 2013

Savulohiruisnapit avokadopedillä


Kun googlaa sanalla "savulohi" saa pyöreät 420 tuhatta hakutulosta. Ja kukapa tätä ihmettelisi? Sehän on silmiäpyörittävän hyvää! Kaupan savukala kelpaa paremman puutteessa, mutta itse savustettu on itkettävän hyvää. 

Itse valmistamalla saa juuri mieleistään kalaa. Joku tykkää suolaisemmasta (minä!), joku kuivemmaksi valmistetusta (minä!) kun taas joku toinen kokeilee erilaisia savumakuja (minä!). 

Noloa myöntää, mutta useimmiten syön kalan sellaisenaan, juuri savustuslaatikosta nostettuna ja lämpöisenä. Välillä ei ehdi edes istua (punastus). Viimeksi suolaus kuitenkin meni hieman turhan runsaaksi, eikä kalaa voinut syödä kovin isoa määrää sellaisenaan. 

Oli aika siis kokeilla uusia tapoja. Tässä itse kehittämäni, silti maukas pikkusuolainen:


Savulohiruisnapit avokadopedillä
Varaa ainakin 3 nappia per ruokailija, ettei ketään jää harmittamaan 

1 prk Raejuustoa
1 valkosipulin kynsi
3 tl tuoretta ruohosipulia
Mustapippuria

Kypsä avokado
Savulohta
Ruisnappeja

  • Sekoita raejuusto, ohueksi viipaloitu valkosipuli ja silputtu ruohosipuli, mausta pippurilla. Laita kylmään ainakin puoleksi tunniksi, jotta maut vetäytyvät.


Ruisnappien täyttäminen:
  • Koverra avokadosta sopiva pala ruisnapille.
  • Laita päälle lusikallinen raejuustoa
  • Kruunaa komeus tarpeeksi reilulla kalapalalla. Yritä pitää palat ehjinä, näyttävät kauniimmilta.









1 kommentti:

  1. Savulohi ja Linkosuon ruissipsit on suosikki, nytpä löytyi hyvä tuunausohje! Ja itsesavustettu on kyllä parhain päin savustettu ;)

    VastaaPoista