keskiviikko 28. elokuuta 2013

Leppoisa juurespannuUunijuureksista on moneen ja erityisen hyödyllisiä ne ovat näin sadonkorjuuaikaan jos ei ole omaa puutarhaa perattavana.


Tämä ruoka tehtiin yhden astian taktiikalla: ruskistus ja uunikypsennys kaikki samassa astiassa. Jos sinulla ei ole hellan kestävää vuokaa niin ei se mitään, ruskistat pannulla ja kasailet ainekset vuokaan. 

Ainesten kokoonpanollakaan ei tässä ruoassa ole niin väliä, käytät sitä mitä kaapista löytyy. Esim. sienet voi hyvin jättää pois, tai niiden määrää voi lisätä, riippuen siitä mitä metsästä tai pakkasesta löytyy. 

Jotta pannusta tulisi kaikkinensa maukkaampi, ruskistin kanat ja sienet ennen uuniin laittoa pekonin rasvassa. Tein sen niin, että laitoin ripauksen öljyä pannulle ja pekonit sinne ruskistumaan. Kun niistä alkoi irrota rasvaa, lisäsin kanat ja sienet. 

En paistanut pekoneita loppuun asti (riis rapeiksi) vaan nostin ne pois pannusta siinä vaiheessa kun kanat ja sienet olivat riittävän kypsiä. Asettelin ainekset ruokaan, päälle kivat oksat rosmariinia ja hieman pippuria ja loputki puolikypsät pekonit. Näin ne kypsyvät uunissa nätin ruskeiksi ja rapeiksi ilman älytöntä käryä.

Kaveriksi tein pika-tsatsikin kunnon valkosipulitujauksella. 

Juurespannu

1/2 pkt pekonia
Kourallinen kantarelleja
1 pussi uunijuureksia tai noin puoli kiloa erilaisia juureksia pilkottuna
2 kanan rintafilettä
3 perunaa lohkoina
Muutama rosmariinin oksa
Pippuria
Suolaa
Öljyä

Uuni 190C


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti