maanantai 4. elokuuta 2014

Sushiorgiat
Siitä on jo jonkin aikaa, kun tein ensimmäisen kerran sushia. Erilaisia nigireitä ja makeja on tullut tehtyä sen jälkeen usein. Helppoa ja kohtuullisen nopeaa ja itse tehden tietää saavansa laatua.

Sushikokeilujen rohkaisemana kutsuin kaverit kylään, kyllä näitä kehtaa jo muillekin tarjota!

Aloitin valmistelut jo aamulla. Suunnitelmana oli tehdä niin paljon sushia, ettei kukaan jäisi nälkäiseksi. Lisänä tarjoaisin edamame-soijapapuja (ihan herkkua!);  kuivattuja suolattuja soijapapuja (koska niitä pitä saada maistaa) ja retikkasalaattia seesamiöljykastikkeella.

Katkarapu-nigirit
Katkarapu-nigirit ovat olleet lasten leikkiä sen jälkeen kun löysin Viivoanista valmiiksi kuorittuja ja avattuja häntiä. Nyt homma hoituu tyyliin 1-2-3 eli pyöräytä riisipötkylä, ota häntä ja lätkäise se riisipötkylän päälle.

Maki-täytteitä olen kokeillut vähän sen mukaan mitä löytyy jääkaapista. Hyvin toimivat tietenkin vihannekset kuten kurkku, avokado, retiisi ja porkkana ihan keskenään tai vaikkapa tonnikalan kanssa.

Katkarapusoosi-makit.
Silputusta katkaravusta, ranskankermasta ja chilistä sekoitin varsin maukkaan soosin, joka antoi sopivaa tulisuutta muuten niin hempeään makumaailmaan. Kierittelin maki-rullia pelkästään soosista, mutta myös avokadoa joukkoon lisäten.

Japanilainen munakas, jonka valmistin Easy Japanese Cooking -kirjan ohjeen mukaan oli aivan hirveää, eikä sitä voinut tarjota. Harmi etten ottanut kuvaa, sillä paistos näytti lähinnä, noh, luotaantyöntävältä.

Grillattu lohi -nigirit
Yksi oli kuitenkin ylitse muiden: grillattu lohi. Nigiri, jossa riisipötkylä sivellään wasabilla, päälle laitetaan ohut viipale lohta joka kypsennetään tohottimella. Maku on ihan omaa luokkaansa. Taivaallinen.
Owari yokereba, subeteyoshi eli loppu hyvin kaikki hyvin. Vieraat nauttivat, emäntä nautti ja kaikilla oli vatsat täynnä.

2 kommenttia:

 1. Oi ei pakahdun. Ikinä en ole sushia näperrellyt, mutta haluja on. En voi muuta sanoa, kuin wau. Ja maistuivat varmasti yhtä hyville, kuin näyttävät. Kuin kukkia, niin kauniita. <3

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Vakuutan ettei ole vaikeaa ja aikaavievin vaihe on riisin jäähdyttäminen.

   Poista