keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kutistettuja omenapäitä
Ihana paketti tuli postissa: uusia keittokirjoja! Ihan niin kuin hyllyyni enää mahtuisi yhtään lisää! Lähetyksessä tulivat Snackistan jossa reseptejä lähi-idän tyyliin, Keittoa avec (nimi kertoo kaiken) sekä Omena päivässä.Olen erityisen innoissani siitä tuhdeimmasta eli Omena päivässä -kirjasta. Siinä on hauskasti omena-aiheinen resepti tai idea vuoden jokaiselle päivälle. Kirja on ilmeisesti brittiläistä alkuperää, sillä kulttuurieroista kertoo että mukana ei ollut kuin kaksi sellaista piirakkareseptiä, joita me suomalaiset yleensä leivomme. Sen sijaan mukana oli melkoisesti "omenaistettuja" versioita tutuista resepteistä.

Ohjeiden mukana siis on kaikenlaisia ihmevinkkejä, joista hauska ja ajankohtainen on kutistettu pää. Näitä omenahirviöitä voi itse kukin tahollaan tehdä kohta koittavaan Halloween-juhlaan.

Kuva: Omena päivässä-kirjasta
Kutistettu pää

Tarvitset omenoita, suolaa, sitruunamehua ja vettä sekä terävän hedelmäveitsen.

Työvaiheet:
 1. Kuori ja kaiverra omenat niin pelottavan näköisiksi kuin kykenet. 
 2. Sekoita veteen suolaa ja sitruunamehua (kirjassa ei mainita määriä).
 3. Kasta kaiverretut omenat vesiseokseen (estää tummumisen).
 4. Kuivata päitä ensin uunissa noin kaksi tuntia alhaisimmassa lämpötilassa. (Jos omenoita on paljon, voi olla hyvä pitää uunin luukku raollaan)
 5. Lopuksi kuivata omenoita vielä huoneenlämmössä pari päivää (kirjassa sanottiin "ulkoilmassa" mutten usko että meidän märkä syyskeli kovasti auttaa kuivaamisessa).3 kommenttia:

 1. Hirmu kiva idea ja oi vitsi miten paljon keittokirjoja ja ihania uutuksia on tullut. <3

  Kivaa iltaa <3

  Tiia

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiia! Ensi viikonloppuna näitä on tarkoitus väsätä.

  VastaaPoista
 3. Oi, omenaa vuoden jokaiselle päivälle ja ihania keittoja, keitot on ihan parhaita. Keittokirjoihin ei voi koskaan kyllästyä. Tyttären kanssa on katsottu Julie and Julia varmaan viisi kertaa ja sitten leivotaan ja kokkaillaan yhdessä. Ihan parasta!
  Toi kutistettu pää on kyllä aika hauska :)

  VastaaPoista