perjantai 9. tammikuuta 2015

Herkkuruokia makkarasta?


Tarkoituksena on alkaa tehdä makkaraa itse. Kuten aina, valmistaudun asiaan lukemalla kirjan tai kaksi. Varasin siis kirjastosta hakusanoilla makkara ja keittokirja opuksia, joista voisi olla hyötyä. 

Mukaan tarttui myös kuvan "Herkkuruokia makkarasta" (Kauppiaitten Kustannus Oy, 1966), josta ei kyllä ole hyötyä, mutta reseptejä lukiessa iloa kuitenkin. Melkoisesti on ruokamaailmamme muuttunut puolessa vuosisadassa! Alla muutama kokkausidea, tarkat reseptit löytää kirjasta.

"Juhlava lauantaisalaatti", johon tulee mm. "paksua kermaa", majoneesia ja "halpaamakkaraa" (yhteenkirjoitus kuten kirjassa) - menneen ajan pikantti tuulahdus sunnuntain lounaspöytään.

Illallisvieraille voisi tarjoilla sen iänikuisen sushin sijaan "Kaksinkertaiset lenkkipihvit": makkarasta leikataan noin sentin viipaleita jotka päällystetään juusto-, kinkku-ja tomaattiviipaileilla. Toinen makkaraviipale laitetaan vielä kanneksi ja herkkukeko paistetaan uunissa kunnes juusto sulaa. Tarjoillaan paistetuiden perunoiden ja paistinliemen kera. Joka tätä kokeilee, saa kaiken toivon heittää, sanon minä.Eksoottisempaa vaihtoehtoa tai kivaa jälkiruokaa etsivälle voisi tulla vesi kielelle "Banaanivoilevästä": voideltu sämpylä peitetään salamimakkaraviipaleilla ja kuoritulla banaanilla, kuorrutetaan korppujauho-juustoraasteella ja grillataan uunissa.

Kaipailen yhä niitä makkaranteko-ohjeita. Jos tiedät maukkaan reseptin blogissa tai netin reseptipalvelussa, vinkkaa minulle kommenteissa. 


Kuvat kirjasta Herkkuruokaa makkarasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti