tiistai 27. tammikuuta 2015

Jäätelöä pakkasia odotellessa


Eipä taida ne pakkaset tänä talvena tänne etelään tulla. Ja onpa sadetta pidellyt. No se etu näissä keleissä on, että jäätelön tekeminen on kivempaa kun ei säiden puolesta palele. 

Vanilja vai lakritsi? Entä jos molemmat? Tai vaniljaa ja kaveriksi vaikka passionhedelmän sisus! Parasta on kun voi kokeilla mitä haluaa - tai tyytyä vaniljaan jos se on se juttu. 

Jäätelön perusohje 

4 munan keltuaista
1 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.
  3. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Jos käytät pakastinta, vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. Jäätelökone hoitaa homman puolestasi, joten voit vain lusikka ojossa odotella sen valmistumista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti