keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Turkkilainen paprikatahna Saksasta

Asuin monta vuotta Saksassa Dusseldorfissa ja makumuistoja jäi yllin kyllin.  Yksi niistä nousi pintaan kesäisellä Munchenin matkallani: turkkilainen paprikatahna.

Saksan aikoinani kävin lauantaisin torilla ja ostin tahnaa turkkilaiselta kauppiaalta, jolla oli kioskikärryssään tarjolla kymmentä erilaista vaihtoehtoa. Tahna oli herkullista sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, mutta toimi varsin hyvin myös vaikkapa lihan kanssa.

Heinäkuussa seisoin siis Viktualenmarktilla Munchenissä ja ihmettelin itsekseni, että miten en ole näiden vuosien aika tullut ajatelleeksi, että tahnan reseptin saisi netistä; sillä valitettavasti meillä ei täällä Suomessa oli vastaavia kauppiaita.

Sieltähän se löytyi, googlen syövereistä!  Tätä kannattaa kokeilla, joten olkaa hyvät:


Ainekset:

1 Feta (200g) 
 200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl Tuoretta sileälehtistä persiljaa
Tuoretta Rosmariinia noin puolikas oksa
1 - 2 rkl rypsiöljyä
Reilu puolikas punainen paprika
Suolaa & pippuria
Kylmää vettä ohentamaan soosia

Hienonna ainekset esim sauvasekoittimella. 
Ohenna vedellä tarpeen mukaan. 
Lopputuloksen pitäisi olla kuitenkin paksuhkoa ja leivälle levitettävää.

Anna vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa. 
Tarjoa leivän kanssa. Sopii kyllä myös esim grillatun lihan kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti