maanantai 19. lokakuuta 2009

Elvyttävä banaanipannari


Flunssa alkoi vihdoin viime viikolla hellittää. Silläkin uhalla että kuulostan vanhalta ihmiseltä, on pakko päivitellä: melkein neljä viikkoa sairaana! Tunnen itseni sankariksi selviydyttyäni.

Jossain vaiheessa niistelyn ja yskimisen välillä lempeä pehmeä turvaruoka alkoi kuulostaa houkuttelevalta. Kriteerinä oli että aineet piti löytyä kotoa jottei tarvitsisi lähteä ulos kylmään. Pannarin aineet löytyy aina, valinta oli siis helppo.

Peruspannari on maukasta sinällään, mutta kaipasin jotain enemmän, joten lisäsin taikinaan banaania ja mausteita. Tuloksena olikin sellainen herkku, että vain luja itsehillintä auttoi säästämään osan Omakullalle.

Pannukakun perusreseptiähän voi muoka itse ruokakaapin sisällön ja mielikuvituksen mukaan. Omena, banaani, persikka tai mustikka toimivat loistavasti (kokeiltu on), samoin erilaiset leivontamausteet; itse lisään aina taikinaan kardemummaa. Myös suolainen pannariversio puolustaa paikkaansa erityisesti iltapalaherkkuna. Mitä maukkaampaa juustoa mukaan laittaa, sitä houkuttelevampi lopputulos.

Ja sitten hommiin:

Mausteinen banaanipannukakku

3 munaa
0,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl pomeranssin kuorta
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
5 dl maitoa
3-4 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
1 banaani viipaleina

Lämmitä uuni 200 C

1. Sekoita munien rakenne rikki
2. Lisää mausteet, sokeri ja maito.
3. Lisää jauhot. Taikinasta pitäisi tulla paksuhkoa.
4. Sulata margariini ja lisää taikinaan.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunilevylle.
6. Viipaloi banaani ja ripottele viipaleet tasaisesti taikinaan.
7. Paista kunnes kauniin ruskea. Minun uunissa noin 45 min.

Itse en muuten tykkää jos pannariin tulee kohoumia, vaan puhkon ne haarukalla kesken paistamisen tasaisen tuloksen saamiseksi.

Banaanipannari maistuu hyvältä sellaisenaan. Superherkku siitä tulee jos tarjoilet sen vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa, saksanpähkinöillä koristeluna.

4 kommenttia:

  1. Oletko koskaan kokeillut pannaria esimerkiksi homejuuston tai cheddarin kanssa? Tekisi mieli kokeilla, mutta en uskalla ostaa kallista juustoa ja sitten pilata pannari sillä. Toisaalta ehkä ne ennakkoluulot voi jättää narikkaan ja rohkeasti kokeilla.
    Kootut ruokauutiset- Kookas.fi

    VastaaPoista
  2. Nattuli: olen vasta opettelemassa homejuuston käyttöä, lapsuuden ennakkoluulot istuvat tässä asiassa todella tiukassa :-) Cheddaria käytän lähinnä lämpimissä voileivissä ja texmex-ruo'issa.

    Pannariin olen laittanut voimakkaita kovia juustoja kuten Appenzelleria ja Emmentalia. Jälkimmäinen toimii minun makuuni parhaiten.

    Lidlissä myydään Emmental-raastetta joka on mielestäni paljon maukkaampaa kuin Valion Punaleimainen. Mustaleimaraaste olisi parasta mutta se on aika kallista.

    VastaaPoista
  3. Banaanipannari kuulostaa kyllä erikoiselta! Mie oon kokeillut ainoastaan tavallisinta ja eniten perinteistä pannariohjetta, eli olen vähän muita jäljessä. :D Mausteiden perusteella voisi kuvitella, että tää pannari maistuisi hieman jouluiselle? Onko näin?

    VastaaPoista
  4. Insanity: Ei se oikeastaan maistu jouluiselta, mausteiselta vain, vaikka makuasiahan se on. Mutta jos laitat mukaan kanelia, tulos on taatusti jouluinen.

    Yhtenä eksoottisena lisämakuna voi käyttää kookosmaitoa. Korvaa sillä osa maidosta. Siihenkin seokseen sopii banaani mukaan erinomaisesti, mutta mausteet jättäisin pois, suolaa lukuunottamatta.

    Peruspannariin voi sekoittaa melkein mitä vain! Kannattaa kokeilla oman maun mukaan.

    VastaaPoista