Sain joululahjaksi upean valurautapadan, jota olen käyttänyt ahkerasti tänä talvena. Lumikinosten ympäröimänä (ihan konkreettisesti kun katolta tuli lumet) pataruoka ikään kuin kuuluu asiaan. Ja mikä sen helpompaa kuin kasata ainekset yhteen astiaan ja antaa uunin hoitaa loput!
Alla olevan kanapadan ohje hyppäsi silmille viime kuussa ilmestyneen Glorian Ruoka & Viini-lehden kannesta. Vihannesten värit olivat kutsuvan kirkkaita ja kana herkullisen rapean ruskeaa, puhumattakaan ihanan oranssista Le Creuset-padasta. Oma upea valurautapatani ei jäisi toiseksi, päätin ja kävin hommiin.
Ruoasta tuli herkullista ja vaivan väärtiä, vaikka vihanneksista kyllä väri lähtikin. Lisäksi Apukokkini survaisi herkullisen pehmeän perunamuusin ja jälleen yksi talvi-ilta vietettiin vatsa täynnä ja iloisin mielin!
Oheinen reseptini on hieman muokattu. Jos haluat katsastaa sen aidon ja alkuperäisen, vilkaise Glorian Ruoka & Viini-lehden nro 66 viitossivua.
Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata
4 broilerin kopiea tai rintaleikettä
3 porkkanaa
1 paprika
4 pientä punasipulia
1 tlk (265/400g) kikherneitä
1,5 rkl kanafondia
Yritti-sitruunamarinadi
1 ruukku salviaa
1 ruukku tinjamia
1 kokonainen valkosipuli
1 (luomu)sitruuna
1 tl mustapippureita
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
Edellisenä päivänä - valmista ensin marinadi.
- Hienonna yrtit.
- Murskaa valkosipulinkynnet rikki esim. veitsen lappeella, nypi kuoret pois.
- Pese ja viipaloi sitruuna.
- Sekoita kaikki marinadiaineet kulhossa.
- Laita broilerin palat marinadiin. Peitä kulho ja laita kylmään.
Kokkauspäivänä
- Kuori porkkanat, leikkaa isohkoiksi paloiksi.
- Leikkaa paprika isohkoiksi paloiksi.
- Kuori sipuli ja puolita ne. Niiden pitäisi pysyä kasassa.
- Laita kaikki kasvikset uunipataan.
- Huuhtele kikherneet siivilässä, lisää pataan.
- Sekoita kanafondi joukkoon.
- Nosta broilerit marinadista ja ruskista ne joka puolelta pannulla.
- Pane broilerit pataan.
- kaada loppu marinadi ainesten päälle.
- Kypsytä pataa uunissa 225C asteessa uunin keskitasolla ilman kantta noin puoli tuntia. Näin ruoka saa hieman väriä, varo ettei pala!
- Peitä pata kannella tai foliolla, tiputa lämpö 200 asteeseen ja hauduta tunnin verran.
- Pata on valmis tarjottavaksi kun kasvikset ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti