tiistai 4. toukokuuta 2010

Vappurevanssi uppopaistamalla


Lupaan että tämä on viimeinen kerta tänä vuonna kun kirjoitan vapusta. Mutta koska flunssan takia kaikki reseptikokeilut peruuntuivat, otin vahingon takaisin eilen. Ilta menikin sutjakkaasti uppoöljykokkailun parissa.

Bhajit ovat intialainen pikkupurtava, jonka valmistamiseen voi käyttää useita eri vihanneksia. Meillä rasvapataan päätyi sipulipalleroita. Resepti on helppo ja nopea, variaatoita loputtomiin. Näitä tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Maku oli mausteiden määrästä huolimatta lempeä.
Sipuli-bhajit
100g vehnäjauhoja
1/4 rkl chlijauhetta
1/2 rkl kurkumaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 rkl jeeraa (juustokumina)
3 pienehköä tai 2 isoa sipulia
1 vihreä chilipalko
Ruukullinen tuoretta korianteria
Kylmää vettä
1,5 l rypsiölyä uppopaistamiseen
  • Pilko sipuli hakkelukseksi.
  • Poista chilipalosta siemenet ja pilko hakkelukseksi.
  • Sekoita keskenään jauhot ja mausteet, lisää vihannekset. Sekoita hyvin.
  • Lisää vettä vähän kerrallaan seokseen, kunnes siitä tulee taikinamainen massa. Varo ettei tule liian märkää!
  • Tee massasta ison lusikan avulla palloja.
  • Kuumenna öljy 180 asteeseen.
  • Paista palloja öljyssä kunnesta ovat kauniin tummahkon ruskeita.
  • Valuta talouspaperin päällä. Pidät pallot lämpiminä tarjoiluun asti.

Toisen "neitsytkokkauksen" tein donitseilla, Kakku-Katrin blogista löytyneellä ohjeella. Aikaansaannokset olivat kooltaan enemmänkin huoltoaseman reikämunkin kuin donitsin kokoisia - ei mikään valituksen aihe, sanoisin.Öljyssä paistaminenkin sujui, vaikka ensin vähän jännittikin. Apukokki hoiti asian suvereenisti alkupöhinän jälkeen sillävälin kun minä grillailin ulkona jauhelihapihvejä. Lopputuloksena oli täydellinen "vappuateria". Housunnapit paukkuivat viimeisiä ruoan muruja suupielestä pyyhkiessä. Ei valittamista!

PS.
Tiedoksenne että ensimmäisessä kuvassa on etualalla bhajeja (bhajioita?) ja taaempana jauhelihapihvejä. Tiedostan, että niitä ei erota toisistaan. Minusta se todistaa vain, että valokuvaustaitoni eivät ole samalla tasolla kuin ruoanlaittotaitoni. Tarkennukseksi siis että toisessa kuvassa on donitseja. :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti