Kulinaarimuruja-blogin Jaana asetti toukokuun ruokahaasteeksi kaalin. En ole mikään kaaliruokien ystävä, mutta Me Naisista löytämäni resepti tekee jättipoikkeuksen. Kirjoitin tästä ruoasta aiemminkin, mutta hyvää kannattaa kehua useamminkin!
Olen soveltanut alkuperäistä ohjetta omaan makuuni paremmin sopivaksi. Kaalia paistaessa muuten kannattaa pitää huolta ettei se paistu liikaa ja muutu muhjuksi. Tarkkaile siis uuniasi! Sipuli puolestaan saakin hieman käristyä, jotta satsiin tulee särmää.
Tällä tavoin valmistettuna kaali on hyvää sellaisenaan vaikka liharuoan lisukkeena, mutta aivan yhtä hyvin se käy kevyestä iltapalasta nopeatekoisen kastikkeen ja tumman leivän kanssa.
Uunikaali
Reilu lohko kaalia per ruokailija
1 iso sipuli
Rypsiöljyä
Sormisuolaa
Mustapippuria
Uuni 175 C
- Irrota kanta lohkoista.
- Aseta lohkot uunipannulle tai -pellille.
- Levittele kerroksia hieman auki, mutta pidä huoli että lohkot pysyvät kasassa.
- Kuori ja hienonna sipuli ohuiksi renkaiksi
- Liruta öljyä kerrosten väliin (kohtuus!)
- Ripottele lohkojen päälle suolaa ja pippuria ja sipulirenkaat.
- Paista kunnes kaali on kivasti pehmennyt ja sipulit ruskistuneet, noin 30-45 min.
15 mantelia
Kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
10 isoa basilikan lehteä
2 valkosipulin kynttä
100 g fetajuustoa
0,5 dl öljyä
Mustapippuria
- Hienonnat ainekset esim. sauvasekoittimella.
- Jos massa tuntuu liian paksulta, lisää hieman öljyä.
- Tarjoa uunikaalin ja ruisleivän kanssa.
Ihanan esteettisen näköinen, yksinkertainen, edullinen ja varmasti ihanaa, kokeilen heti :)
VastaaPoistaterv. Johanna
heti kokeilin ja nautinto oli vailla vertaa
VastaaPoistaOnnea toukokuun haastevoittajalle!
VastaaPoistaOnnea ruokahaasteen voiton johdosta!
VastaaPoistaKiitos kaikille onnitteluista! Ja ISO kiitos jokaiselle minua äänestäneelle!
VastaaPoista