lauantai 7. toukokuuta 2011

Äitienpäivää odotellessa


Heh, huomasin että olin käyttänyt samantyylistä otsikkoa kahdesti peräkkäin. Näitähän sattuu kun kiireessä kirjoittelee, mutta päätin että kolmas kerta täydentää kokonaisuuden. On ns. otsikkotripla.

Meillä on huomenna siinä mielessä epäortodoksinen äitienpäivä, että äitini, joka on loistava kokki, ilmoitti ettei jaksa kokata meille. Koska meitäkään ei homma nyt huvita, eikä ravintolakaan oikein innosta pienten lasten kanssa, niin sovimme että syömme Dr Oetkerin pakastepizzoja. Tärkeintähän on joka tapauksessa että olemme yhdessä. Nyt yhdessä äitini viidestä (kyllä, viidestä) pakastearkusta odottaa läjä pakastepizzoja, joita tuunailemme joukolla huomenna.

Rento ote jatkuu jälkiruoassa. Ensin lupasin tehdä kakun, kuten joka vuosi aiemminkin. Mielessä oli jotain vastaavaa kuin pääsiäiseksi tekemäni mango-hyydykekakku, jonka kuva on tuossa yllä. Mutta olen tehnyt aika monta kakkua viime viikkoina eikä homma huvittanutkaan, joten peruin puheeni ja ilmoitin keittäväni kinuskikastikkeen ja tuovani jäätelöä.

Että näin meillä tällä kertaa. Olen varma että huomisesta tulee tosi mukava päivä, kaikin puolin.

Kinuskikastike (iso annos)
6 dl Kuohukermaa
4,5 dl Fariinisokeria
3 rkl Voita

Keitä kermaa ja sokeria kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää voi, sekoita se joukkoon.
Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.

Annos on kolminkertainen ja riittää ainakin kuudelle, ehkä jopa kahdeksalle hengelle. Riippuu siitä saavatko syöjät annostella kastiketta itse vai eivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti