keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kevättä odotellessaVappuna satoi sitten räntää ja rakeita, joten säiden puolesta oltaneen ihan aikataulussa kesää kohti. Juhlat onnistuivat yli odotusten: ruoka oli hyvää, vieraat parhaasta päästä ja ilta tietenkin liian lyhyt.

Tarjoilin kanankoipia joihin olin tehnyt oman marinadin. Paistoin ne uunissa superkypsiksi (=liha irtoaa lähes itsekseen) ja valmistin kastikkeen chilistä, sinapista, limestä, valkoviinietikasta ja mustapippurista & hippusesta sokeria. Valelin sillä kypsät koivet ennen tarjoilua.

Lisäksi pöydässä oli bruschettoja, kylmäsavuporoleipäsiä (tuorejuusto, majoneesi, ranskankerma & varovainen ripaus piparjuurta sekaisin ja porosilppu sekaan); savustettua kalkkunan rintaa ja grillattua parsaa, salaattia ja mausteista jugurttikastiketta sekä itse tehtyä tapenadea ja tuoretta leipää. Jälkiruoaksi tiramisua, mutta siitä teen joku kerta oman jutun.

Tiesittekös että maa-ja kotitalousnaisten Ruokaneuvot-palvelusta saa ilmaisia neuvoja juhlien järjestämiseen? Esim. tarjoilumäärät suurelle joukolle voivat aiheuttaa päänvaivaa, joten jos on bileitä tiedossa, kannattaa ottaa tämä sähköpostiosoite talteen: ruokaneuvot@maajakotitalousnaiset.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti