maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ruotsalaiset kookoskakut

Ruotsalaiset keittokirjailijat, äiti ja tytär, Anne Bergenström ja Fanny Bergenström ovat kirjoittaneet useita keittokirjoja. Niistä ihastuttavin on Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla, jonka reseptit on jaoteltu ainesosien mukaan, joista yksi  on kookos.

Kookoskakut on nopeatekoinen ja taatusti kaikille maistuva, erittäin ruotsalainen herkku. Teen niitä kun odotan kylään vieraiksi kummilapsiani, tai muita makean ystäviä, kansallisuuteen katsomatta.

Ruotsalaiset kookoskakut

200 g kookoshiutaleita
1 dl munanvalkuaista (=noin 3 munaa) - tässä pitää olla tarkka, mittaa valkuaiset että on tarkasti desi!
2,5 dl sokeria
25 g huoneenlämpöistä voita

Uuni 190 C
  1. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla hieman sitkeää.
  3. Muodosta pellille pieniä terävähuippuisia kasoja lusikalla tai sormin.
  4. Paista noin 12 min eli kunnes ovat hieman ruskistuneita. Kakut saavat jäädä hieman sitkaisiksi.
  5. Säilytä kakut (jos niitä nyt jää yli) tiiviissä kannellisessa rasiassa.

4 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja! Pitää varmasti kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Helpompia leivonnaisia on vaikea löytää!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Eksyin tänne, kun etsin reseptiä jonkinlaisiin kookoskakkusiin. Kokeilin näitä, mutta ei aivan onnistunut.. Kun taikina oli hieman sitkeää ja aloin laittaa nokareita pellille, niin taikina mureni todella nopeasti ihan jauhomaiseksi! Sain aikaiseksi vain muutaman kakkusen. Mistäköhän voisi johtua? Kauanko kuumennat taikinaa?

    VastaaPoista
  4. Taikinaa kuumennetaan ihan vain hetki, kunnes se alkaa tiivistyä ja sitkeytä. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, se riippuu vähän kattilasta ja lämpötilasta.

    Kerroit että taikina mureni kun laitoit nokareita pellille kuulostaa siltä, että se ehti olla kattilassa vähän liian pitkään.

    Kurja että sinulle kävi noin. Jos yrität uudelleen, sekoita massaa vain ihan hetki ja nosta kokkareet sitten pellille. Uunissa ne kyllä kypsyvät.

    VastaaPoista