maanantai 18. elokuuta 2014

Hämähäkkirapu grillissä

Hämähäkkirapu ei tule ihan ensimmäisenä mieleen kun miettii viikonlopun ruokalistaa. Mutta kerranhan täällä vain ja niin edespäin kuluneilla sanonnoilla eli rapua koivista!

Pakastetut ja keitetyt koivet ovat periaatteessa jo valmista syötävää, mutta makua kannattaa parantaa erinäisin toimenpitein, kuten esim. jokirapujen keittoliemessä keittämällä tai grillaamalla. Valitsin jälkimmäisen. Uusia makuelämyksiä kohti vie elävän mieli!




Jos päädyt grillaamaan rapun jalkoja kuten minä, homma vaatii pientä valmistelua. Grillatessa meren elävää kannattaa sivellä maustelulla öljyllä, esimerkiksi chili-yrttiöljyllä, jonka ohje on alla.

Valmistelu

  1. Sulata koivet jääkaapissa. 
  2. Leikkaa koivet pitkittäin saksilla halki. Tämä onnistuu helposti keittiösaksilla, kuori on ohuehkoa. Leikkaa aina yhden jalan molemmilta sivuilta siten, että saat nostettua koipikuoren ylemmän osan irti. Lihan pitäisi jäädä alaosaan:




Chili-yrttiöljy 

1 dl öljyä
Nippu sileälehtistä persiljaa
Punainen chilipalko
1 valkosipulin kynsi
1 rkl suolaa
Mustapippuria

  1. Sillpua ainekset erittäin pieneksi ja sekoita öljyyn. 


Grillaus

  1. Kuumenna grilli.
  2. Asettele koivet kuori alaspäin kuumalle grillille ja sivele runsaasti öljyllä. 
  3. Paista 5-7 min, vähän jalan koosta ja grillin kuumuudesta riippuen. 
  4. Pidä ainakin hetken grillin kantta kiinni, jotta savuinen grillimaku tarttuu lihoihin. 



Tarjoile tuoreen leivän, salaatin ja vaikkapa majoneesista, ranskankermasta ja sinapista sekoitetun, tillillä maustetun kastikkeen kanssa. Juomaksi käy olut tai viini, meillä pöydässä oli Cono Surin pirteä riesling Bicicleta.






5 kommenttia:

  1. Mistä sait hämähäkkirapua? Näyttää kiinnostavalta grillattavalta! Meren- ja järvenelävien grillaus on parasta ja aina on kiva maistaa uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja, kannattaa kysyä Arvo Kokkoselta http://www.arvokokkonen.fi jälleenmyyjiä. Tai käydä "tehtaanmyymälässään".

      Poista
  2. Sun ruuat saa mut sekoamaan "nimimerkillä makaronilaatikko". :)

    Halit Tiialta. <3

    VastaaPoista
  3. Onpa komeita koipia! Muuten, onko sinulla päivämäärämääritys jotenkin vinksahtanut postauksessa, kun tässä on päivämäärä tuolla tulevaisuudessa? :)

    VastaaPoista
  4. Yritin saada tästä postauksesta ajoitettua, mutta tein jotain väärin, koska tuloksena oli heti julkaistu juttu ja väärä päivä.

    VastaaPoista