maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kanaa BBQ


Viime kesänä hankin sellaisen savustusgrillin. Tuo maksoi vain muutaman kympin ja sovin itseni kanssa että jos BBQ-savustelu on kivaa, ostan seuraavaksi kunnon laitteen.

Ja sehän on kivaa! Kun ei ole kiire (eikä liian nälkä),  niin mikäpä sen mukavampaa kuin fiilistellä hiljakseen hitaasti savussa ja hiilillä kypsyvän ruoan kanssa. Aurinko paistaa (toivottavasti)  ja itikat surisevat (muttei liian lähellä),  lasissa on ehkä kuoharia. Radio Suomen Kesäradio soi taustalla.

Kokonainen broileri (ei siis kana kuten otsikko antoi ymmärtää, anteeksi) kypsyi muutamassa tunnissa.  Lämpömittari oli iso apu sisälämpötilan määrittämisessä.

Sitten kävi niin kuin näissä tilanteissa usein käy: ajattelimme "vähän maistaa"  ja söimme kaiken yhdeltä istumalta, sellaisenaan, ilman lisukkeita.  Oli se niin hyvää.

PS.
Muutaman kympin grillivehje toimii yhä vuoden suht' säännöllisen käytön jälkeen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti