perjantai 8. heinäkuuta 2016

Skonsseja kesäillassa


Tukholmassa on ihastuttava kahvila, jossa käyn aamukahvittelemassa, mikäli työmatkan aikataulu antaa myöten. Siellä tarjotaan erinomaisia skonsseja kermajuuston, Philadelphia-juuston ja marmeladin kanssa. Herkullisia. Ne tietenkin ovat myös upeasti kohonneita, samalla tavalla kuin vaikka leipomoketjujen muffinit ovat jättimäisiä. No, kuten muffinini, myös skonssini jäivät littaniksi. Maussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa.

Skonssihan on perinteinen brittiläinen teepöydän tarjottava, jota myös Viisikko aikoinaan nautti retkiltään palattuaan. Britit laittavat päälle myös kermavaahtoa, joka varmaan onkin tosi hyvää, erityisesti vaikka mansikkahillon tai tuoreiden vadelmien kanssa.

Minä laitoin Päälle Philadelphiaa ja lakkahilloa. Herkullisia nämäkin :-)


Skonssit 
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50g voita
2 dl hapanta maitotuotetta, minä käytin ranskankermaa ja smetanaa niitä kun sattui olemaan kaapissa. (Piimä tai jugurtti käy yhtä hyvin.)
1 Kananmuna voiteluun (tulee kauniimpia)

Uuni 200C
Sekoita aineet nopeasti
Muotoile käsin pyöreitä littania kakkusia
Paista noin 10min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti