torstai 20. elokuuta 2009

Pussipiirakkaa ja itsepoimittuja mustikoita


Joskus sankaripoimijakin käyttää oikotietä. Olkoon tämä tarina sellaisesta tapauksesta.

Eilen raadoin selkä vääränä metsässä ja sain poimittua vaivaisen puoli litraa mustikoita. Joku toinen oli selvästi käynyt siellä aikaisemmin. Mutta koska olin päättänyt saada mustikoita, poimisin mustikoita. Haroin puolityhjiä versoja litran poimurillani, Omakulta kulki kaueampana ja avusti poimimalla sormin marjan sieltä, toisen täältä.

Mutta sisukkuus palkitaan! Ikuisuuden jälkeen koossa oli sen verran marjoja, että piirakka olisi mahdollinen. Harmi vain, että tässä vaiheessa olin niin poikki että leipominen ei todellakaan innostanut. Piirakkaa oli kuitenkin saatava.

Kaupan kylmähyllystä löytyi oiva ratkaisu, Dr Oetkerin valmis kakkutaikina pussissa. Pussin sisältö vain holautetaan vuokaan ja hop! hetken kuluttua on kakku käsillä. Kakkua sai paistaa hieman oli ohjeistetun ajan, jotta keskuskin kypsyi.

Torttu maistui hyvältä omatekoisen vaniljakastikkeen kanssa. En lisännyt sokeria marjoihin, koska en yleensäkään käytä sokeria marjojen kanssa. Tässä tapauksessa kookos toimi loistavana lisänä ja pyöristi mustikoiden ehkä hieman hapanta makua.

Ja sitten hommiin:


Mustikkapiirakka valmistaikinaan

1 pss Dr Oetkerin kakkutaikina, vaalea
1/2 l Mustikoita
1,5 dl Kookoshiutaleita
Paitolämpötilan ja -ajan näet pussin kyljestä.

  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  2. Sekoita kookoshiutaleet taikinaseokseen pussissa
  3. Kaada pussin sisällys vuokaan.
  4. Ripottele päälle mustikat. Ne uppoavat nätisti taikinaan.
PS. Piirakan päällä näkyvät valkoiset pisteet ovat todiste nenälleen menneestä yrityksestä koristella torttu tomusokerilla. Omani oli mennyt niin kokkareiseksi, ettei tomu ollut kuin muisto vain.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti