perjantai 15. maaliskuuta 2013

Avokadopastaa vihdoin ja viimein


Jos ette sitä vielä tienneet niin nyt sen on varmaankin kaikille selvää: tartun kovin hitaasti mukaan trendeihin. Punajuuri meni minulta ihan ohi, pulled porkin tekemistä olen miettinyt jo vuoden. Joten oikeastaan siinä mittakaavassa tämä avokadopasta tuli kuitenkin keittiööni kohtuullisen nopeasti!

Olen täysin tietoinen reseptin tarinasta - saatan olla hidas trendihommissa, mutta mediaa seuraan kyllä. Ennen ruoanlaittoon ryhtymistäni googlasin avokadopastan ja kas - "kaikki" ovat todellakin aivan liekeissä:


"Internetissä kulovalkean lailla leviävä pastaresepti..." (Yle)
"Avokadopastavillitys leviää ympäri Suomen..." (Kodin Kuvalehti)
"Koko Suomi alkoi valmistaa avokadopastaa..." (Keski-Uusimaa)

Hm. Eikö meillä tapahdu tarpeeksi Suomessa kun Ylekin roihuaa avokadon ja spagetin ympärillä? Voiko se olla noin hyvää?  Tunsin avokadopastan haasteen, oli aika kokeilla itse.

Käytin annosta tehdessäni Hesarin reseptiä,  joka uskollisesti perustuu Chicling-blogin alkuperäiseen. Jätin pois parmesaanin (koska se rivi oli printtautunut toiselle sivulle) ja vaihdoin lehtipersiljan pienempään määrään tavallista persiljaa (koska sitä nyt sattui olemaan ruukussa). 

No? Miltä tuntui? Maistui? Mitkä fiilikset? (Rummun pärinää...)
Hyväähän se oli. Maukasta. Raikasta ja ruokaisaa. Kyllä, teen tätä uudelleen. Mutta pyörähtikö maailma ympäri? Nnnooo eii.... Koinko valaistuksen? En oikeastaan. Makumaailma oli tuttu erityisesti thai-ruoista, avokadoja käytän voin sijasta leivällä ja kylmän & lämpimän yhdistelmä ei sekään ollut uusi juttu. 

Olisiko jättisuosion syynä myös hypetys? Kun yksi keksii hyvän jutun, muut seuraavat perässä sen kummemmin miettimättä. Mutta kokeile itse! Helppotekoinen ja nopeasti valmistuva avokadopasta sopii erinomaisesti arkiruoaksi - kunhan avokadot ovat sopivan kypsiä. 

2 kommenttia:

  1. On tuo minullakin vielä kokeilematta, hypetyksestä huolimatta. Niin, ja huolimatta siitäkin,että tulin sen Safkaa-kirjankin ostaneeksi.
    Ehkä tässä jossain välissä. Hiljaa hyvää tulee...

    VastaaPoista
  2. Minna: juuri näin! Maailma on täynnä kokeilemattomia reseptejä.

    VastaaPoista