sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Perjantai-illan pastasalaatti

Perjantaisin tekee usein mieli tehdä jotain hyvää mutta vähällä vaivalla valmistuvaa. Tämä pastasalaatti tulee hetkessä eikä vaadi monimutkaisia toimenpiteitä. Aineksiakin voi vaihdella varastossa olevien mukaan.

Muistelen että 90-luvulla tätä tehtiin illanistujaisiin esim. balkaninmakkarasta. En ole itse siitä versiosta oikein koskaan välittänyt, tonnikala on oma suosikkini. Käytetyt ainekset ovat edullisia. Siitä huolimatta olen tarkka että käytän vain hyviksi havaitsemiani tuotteita, enkä kelpuuta mitä vain europirkkaa.

Herne-maissi-paprikan ja makaronien suhde on tärkeä. Yleensä pyrin laittamaan niitä 50-50, ja ensin mainitut lisätään aina jäisinä juuri keitettyjen makaronien joukkoon, jotta pysyvät fresseinä. Tonikkalana käytän Rainbown chili-tonnikalaa, jossa on hienosti voimakas maku, Muita merkkejä en ole kokeillut ja jos sitä ei ole tarjolla, käytän maustamatonta. 

Pikanttina mausteena käytän USAsta tuomaani Old Bay -maustesekoitusta, jota siellä (erityisesti Marylandissa) käytetään mm. taskurapujen maustamiseen. Maustetta voi kysellä vaikkapa Behnford'silta Helsingistä.

Tonnikala-pastasalaatti
1/3 pss makaronia 
1 pss herne-maissi-paprika-sekoitusta 
1 prk chili-tonnikalaa

Kastike
1 prk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä
Old Bay-mausteseosta
Mustapippuria

Katkarapuja
Salaattia ja muita vihanneksia maun mukaan
  • Sillä välin kun makaroni kiehuu valmista kastike: puserra valkosipulit kermaviiliin, lisää mausteet ja sekoita. Laita jääkaappiin maustumaan.
  • Lisää jäiset vihannekset, vastakeitetyn makaronin joukkoon, sekoita.
  • Lisää hieman valutettu tonnkala. Ei haittaa vaikka chilinmakuista öljyä tuleekin hieman mukaan salaattiiin.
  • Sekoita kastike joukkoon.

Aseta tarjolle siten, että ruokailijat voivat itse kasata annoksensa salaattitarvikkeista, pastasalaatista ja katkaravuista. Lisäksi tuoretta leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti