perjantai 25. syyskuuta 2015

Ankkarillette Vapun tapaan



Vappu Pimiä valmisti kokkausohjelmassaan ankkarilletteä, jota oli ihan pakko kokeilla.  Ostin sen takia myös hänen keittokirjansa, (Vapun reseptikirja),  joten pettymys oli kun ohjetta ei sieltä löytynytkään.

Kaivoin sen reseptin sittemmin netin uumenista ja kopioin teitä varten tänne. Vappu hei,  lisääthän ohjeen seuraavaan kirjaasi! 

Ankkarillette sopii erinomaisen hyvin tuoreen patongin ja vihreän salaatin kanssa tarjottavaksi, mutta olemme syöneet sitä myös perunamuusin kanssa, ei hassumpaa niinkään.

Ankkarilleten ohje:

Purkillinen ankankoipi-confitia eli kypsää ankankoipea (säilykepurkkia myydään ruokamarketeissa)
1 punasipuli
Nippu tuoretta persiljaa
2–3 rkl Dijon sinappia
1–2 rkl juoksevaa hunajaa
1–2 lorausta punaviini- tai sherryetikkaa
  mustapippuria
  suolaa

  • Lämmitä ankankoivet uunissa, niin että ankanrasva sulaa kokonaan.
  • Riivi ankankoipien liha pieneksi silpuksi.*
  • Lisää joukkoon pieneksi hakattu sipuli ja yrtit sekä muut ainekset.
  • Sekoita massaksi ja tarjoile

          *Jos haluat, säästä rasva ja paista siinä seuraavalle aterialle perunoita - takuuherkullisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti