sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Jäätelöä texmex


Ojee caramba - nyt kaikki syövät meksikolaista! Niin minäkin (siitä toisella kertaa ehkä lisää), ja halusin myös jälkiruoan jatkavan teemaa. Kaipasin jotain makeaa mutta kuitenkin suht' suoraviivaista tarjottavaa. Jonas Crambyn texmex-keittokirjasta löytyi hyvä ohje. 

Jäätelö kuorrutettuna paahdetulla kookoksella, kinuskikastikkeessa kelluen:

Kondensoitua maitoa purkki
Kookoshiutaleita
Vaniljajäätelöä
Sormisuolaa

Keitä ensin kondensoitu maito, koska siinä menee useampi tunti. Varmista että osta makeaa versiota, muuten ei tule samaa lopputulosta.

Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla.

Kun on tarjoilun aika: 
  • Leikkaa vaniljajäätelöstä viipaleita  (tai kaiverra palloja jos huvittaa)
  • Kierittele kookoksessa 
  • Kaada kastike päälle
  • Ripottele vielä sormisuolaa viime silaukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti