sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Chili-katkarapu-pasta Hangon malliin



Toissa kesänä kävin ensimmäisen kerran Hangossa. Luulin käyneeni siellä lapsena, mutta se olikin kuulemma Naantali. Näin sisämaalaisena ja järven rannalla asuneena olen alkanut tutustua Suomen ihaniin rantakaupunkeihin vasta viime vuosina. 

Hangossahan oli niin pieneksi paikaksi järisyttävän monta hyvää ruokapaikkaa! Jopa Classic Pizzan paistokset maistuivat super-hyviltä. Mutta parasta oli Hangon Makaronitehtaan Pil-pil -pasta, joka oli niin hyvää että näin siitä unta vielä jälkeenpäin. 

Viime kesänä Hangossa käytiin taas, ja pastaa syömässä. Tilasin tietenkin samaa herkkua ja maistelin tarkemmin. Tässä oma versioni:


Chili-katkarapu-pasta

Kahdelle

6-8 kerää tagliatellea - laita vaan keittymään 

Valkoviiniä (esim sellaine pikkolo-pullo)
Öljyä pari desiä 
Kalakastiketta ruokalusikallinen tai pari, maun mukaan
Valkosipulia vaikka koko sipuli eli maun mukaan
Punaista chiliä (pilkottuna) sama juttu, eli vaikka koko chili
Silolehtistä persiljaa
Katkarapuja pussillinen nyt ainakin
Mustapippuria
Suolaa

  • Kuullota silputtu valkosipuli ja chili öljyssä, älä polta.
  • Kun alkavat kypsyä lisää viini ja anna kiehahtaa niin että alkoholi haihtuu.
  • Lisää kalakastike ja jäiset katkaravut, anna sulaa ja liemen kuumentua uudelleen.
  • Lisää suola ja pippuri, maistele. 
  • Heitä mukaan persilja
  • Valuta pasta, kaada kastike joukkoon ja sekoita. 
Alkuperäisessä annoksessa on muuten jättikatkarapuja. Ne myydään yleensä raakoina, joten ne kannattaa kypsentää öljyssä ennen viinin lisäämistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti