sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Voitaikina pelastaa perjantaikeittiönTämä piirakka voi olla pyttipannutyylinen kokoelma viikon tähteitä uudessa muodossa tai hienostunut yhden-kahden ainesosan makua ylistävä taideteos: tomaatteja,  kesäkurpitsaa, munakoisoa. . .

Voitaikina pohjana tuo vaihtelua iänikuiseen piirakkapohjaan, eikä kermaa/munaa tarvita täytteeseen. Kun sipulin (ja tässä tapauksessa paprikan) kypsentää pannulla ja lisää hippusen sokeria loppuvaiheessa, saa ihanan makean täytteen pohjan. Se riittäisi sellaisenaankin (ja oli tarkoituskin), mutta viime hetkellä päätin lisätä joukkoon kaksi keitettyä perunaa ja pepperonimakkaran loput. 

Mausteeksi riitävät mustapippuri ja suola. Tuoretta rosmariinia jos on niin kannattaa käyttää tähän ja välimerellinen makumaailma on täydellinen.

Paista voitaikinalevyä ensin yksikseen (175C) kymmenisen minuuttia, reunat voideltuna ja pohjaa haarukalla rei'itettynä. Lisää sitten muut aineet paitsi feta jos sitä käytät. Paista taas noin kymmenen minuuttia ja lisää juusto, jatka paistamista vielä viitisen minuuttia. 

Voihan pinnalle laittaa muutakin juustoa, mutta ilmankin pärjää eikä tule niin tuhti lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti