sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Pimientos de Padron


Vihdoinkin Suomestakin saa pieniä vihreitä paprikoita, joista valmistuu herkullinen klassikkotapas-annos, Pimientos de Padron. Aiemmin raahasin näitä Espanjan matkoilta, nyt voin hilppaista lähikauppaan kun mielihalu iskee. Paprikat löytyvät rasiassa johon on avuliaasti painettu päälle tuo nimi, joten ne on helppo löytää. 

Pimientos de Padron on simppeli ja suht nopea valmistaa, mutta vähän sotkuista se on kun öljy roiskuu ympäriinsä. Paprikat näet paistetaan öljyssä kunnes niiden pinta alkaa kupruilla ja hieman palaa. Sitten ne valutetaan ja päälle rapsitaan sormisuolaa. Siinä kaikki. 


Tänään keksin paistaa ne grillissä, mikä toimi loistavasti eikä tarvinnut huolehtia kärystä eikä öljyroiskeista. Vaikka sinulla ei olisi grilliä, niin älä jätä tätä väliin! Vuoraa vaikka hellan ympärys talouspaperilla, niin siivoaminen on helpompaa. Herkku on kuitenkin kokeilemisen väärti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti